مواد لازم برای خورش ساق
- لپه :نصف پیمانه (75 گرم)
- زردچوبه (پودرشده) :یک قاشق سوپ خوری
- روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) :به مقدار لازم
- اسفناج (پاک و خردشده) :700 گرم
- کره :به مقدار لازم
- گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) :250 گرم
- پیاز (رنده شده) :یک عدد
- دارچین (پودرشده) :نصف قاشق چای خوری
- نمک :به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودرشده) :به مقدار لازم
- آرد برنج (الک شده) :2 قاشق سوپ خوری
- آب غوره :نصف پیمانه (80 میلی لیتر)
در ابتدا لپه را خیس و آبکش کنید و در قابلمه ای به همراه شش پیمانه اب بر روی حرارت قرار دهید. وقتی که جوش آمد، حرارت را کمتر کنید و در قابلمه را بگذارید تا بپه بپزد و 2 پیمانه آب آن باقی بماند.
نصف زردچوبه را در یک تابه حاوی روغن داغ تفت دهید و به لپه اضافه کنید. اسفناج را نیر در یک تابه دیگر جاوی کره تفت بدهید و به لپه اضافه کنید.
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، دارچین، فلفل و نمک مخلوط کنید، با دست ورز دهید و به صورت کوفته ریزه در آورید، سپس آنها را در نصفی از آرد برنج خوب بغلتانید و در یک تابه که حجاوی روغن باشد سرخ کنید و به همراه غوره، فلفل و نمک در 40 دقیقه آخر پخت بپه به خورش اضافه کنید.
باقی آرد را در یک چهارم پیمانه آب حل کنید و در 20 دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید تا خورش جا بیفتد، سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه برنج سرو نمایید.
نکته : دقت کنید که اسفناج را زیاد در کره تفت ندهید زیرا رنگ آن تغییر می کند.
نظرات