مواد لازم
صد گرم نشاسته ، دو قاشق چایخوری آرد ، یک دوم لیوان ماست ، یک قاشق چایخوری کره ، دو قاشق غذاخوری گلاب ، یک چهارم قاشق چایخوری جوش شیرین ، مقداری هل
برای شربت زولبیا ، دو لیوان شکر ، یک لیوان آب ، یک چهارم لیوان گلاب ، چهار قاشق چایخوری زعفران دم کرده ، کمی آبلیمو
طرز تهیه شربت زولبیا
برای تهیه کردن زولبیا در ابتدا بهتر است شربت آن را تهیه کنید.
بدین منظور در ابتدا آب و شکر را درون قابلمه ای بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و خوب هم بنید تا شکر در آب حل شود.
زعفران، گلاب و ابلیمو را اضافه کنید و پس از اینکه چند دقیقه بر روی حرارت غلیظ شد از روی حرارت بردارید و کنار قرار دهید و زولبیا را تهیه کنید.
دستور پخت زولبیا
درون یک کاسه ماست و نشاسته را مخلوط کنید، باید توجه کنید که ماست نباید خیلی پرچرب و سفت باشد و یا نباید خیلی شل باشد.
ماست و نشاسته را مخلوط کنید و برای 5 دقیقه کناری قرار دهید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود.
آرد را الک کنید و کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود وبعد به مخلوط ماست و نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
سپس جوش شیرین، گلاب و هل را اضافه کنید و خوب هم بزنید، دقت کنید که این خمیر نباید خیلی سفت و یا خیلی شب باشد و مانند ماست باید شود که به سادگی بتوانید در تابه آنرا بریزید و به آن شکل دهید.
درون یک تابه روغن بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
مایعی که درست کردید را درون یک قیف بریزید و ته قیف را سوراه کنید و درون تابه به صورت دایره های تو در تو بریزید.
در این مدت شربت خنک شده را بر روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.
پس از اینکه زولبیاها سرخ شدند سریع باید از تابه حارج کنید و درون شیره بیندازید.
اگ قیف نداشتید می توانید مایه زولبیا را درون ظرف سس بریزید، بافت زولبیا در این حالت درشت تر می شود و مرتب تر هم می شود.
اگر از طعم زولبیا شیرینی مخصوص ماه رمضان خوشتان آمده می توانید در بخش دیگر طرز تهیه بامیه ماه رمضان را هم بخوانید.
منبع : طرز تهیه زولبیا ماه رمضان
نظرات