نگاهی به مکان های گردشگری کشور عمان

 

سالن اپرای سلطنتی مسقط

سالن اپرای سلطنتی مسقط

منبع عکس: dubaitravelblog.com (عکاس: نامشخص)

سالن اپرای سلطنتی مسقط، سالن اصلی اجراهای هنری موسیقایی و فرهنگی در کشور عمان است که به دستور پادشاه کشور، سلطان قابوس در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ ساخته شد. این سالن با معماری معاصر عمانی و گنجایش ۱۱۰۰ نفر، شامل سالن تئاتر و کنسرت، تالار سخنرانی، باغ‌های رسمی، بازار فرهنگی، مراکز فروش محصولات فرهنگی و سوغاتی‌ عمان، رستوران‌های لوکس و کافه‌های دنج می‌شود.

سوق مطرح؛ مسقط

سوق مطرح

منبع عکس: outdooractive.com (عکاس: نامشخص)

بازار مطرح (Mutrah Souq) یکی از قدیمی‌ترین بازارهای تجاری عمان و دنیای عرب است که قدمت آن به صدها سال پیش بازمی‌شود. در این بازار علاوه بر محصولات محلی چون میوه، سبزیجات، پارچه و خرما، اجناس وارداتی نیز برای خرید در دسترس هستند. سوق مطرح همچنین مکانی مناسب برای خرید سوغاتی‌های عمان مانند کندر، پارچه‌های محلی، خنجر، جواهرات و صنایع دستی و همچنین آشنایی با مردم محلی و فضای خاص بازارهای شلوغ عربی نیز به شمار می‌آید. 

مسجد جامع سلطان قابوس؛ مسقط

مسجد جامع سلطان قابوس

منبع عکس: canvascluboman.com (عکاس: نامشخص)

مسجد جامع سلطان قابوس یکی از زیباترین نمونه‌های معماری اسلامی در شهر مسقط، پایتخت عمان است که به دستور سلطان قابوس در سال ۲۰۰۱ ساخته شد. این مسجد با ۴۱۶ هزار مترمربع مساحت، تلفیقی از سبک معماری ایرانی و عربی را به نمایش می‌گذارد و دسترنج هنرمندان ایرانی در آن کاملا مشهود است. فرش دستباف ایرانی پهن شده در مسجد جامع سلطان قابوس، ۱,۷۰۰,۰۰۰,۰۰۰ گره دارد و وزن آن ۲۴ تن است؛ فرشی با مساحت پنج هزار متر مربع و بافته قالی‌بافان نیشابوری که عنوان دومین فرش بزرگ جهان را دارد. لوستر بزرگ و باشکوه نمازخانه از دیگر نکات جالب‌ توجه مسجد هستند.

موزه ملی عمان؛ مسقط

موزه ملی عمان

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: نامشخص)

موزه ملی عمان بزرگ‌ترین مرکز فرهنگی در کشور سلطان‌نشین عمان است که با دستور سلطنتی در سال ۲۰۱۶ افتتاح شد. میراث ملی این کشور از زمان اولین ساکنان آن در دو میلیون سال قبل تا عصر حاضر در این موزه با مساحت ۱۳,۷۰۰ متر مربع قابل‌مشاهده هستند. موزه ملی عمان در دل مسقط قرار دارد و با وجود ۱۴ گالری دائمی (با نام‌های مردم و سرزمین، تاریخ دریانوردی، ارز، شکوه اسلام و رنسانس)، ۵۴۶۶ قطعه را در خود جای داده است؛ موزه‌ای که برای بازدید از آن به حداقل دو تا سه ساعت زمان نیاز دارید. مرکز آموزش، سینما و مناطق اکتشافی کودکان از دیگر بخش‌های این موزه هستند. 

گودال بیماه؛ مسقط

گودال بیماه

منبع عکس: adventuresoflilnicki.com (عکاس: نامشخص)

گودال بیماه (Bimmah Sinkhole) با صدها متر عمق، در اثر تخریب یک صخره سنگ آهکی شکل گرفته است. این جاذبه در فاصله دو ساعتی از مرکز شهر مسقط قرار دارد. شنا در آب‌های فیروزه‌ای و اسپادرمانی توسط دکتر ماهی یا گارا روفا گودال از دلایل جذب گردشگران به گودال بیماه هستند. دکتر ماهی روی سطح پوست بیماران مبتلا به پسوریازیس جمع می‌شود و از ذره‌های پوست تغذیه می‌کند و به همین دلیل، اثر درمانی دارد.

هتل ذا تشیدی مسقط 

هتل ذا تشیدی مسقط یکی از هتل‌های مجلل عمان است که به‌لحاظ معماری یکی از بناهای شاهکار به شمار می‌آید. طراحی داخل و بیرون این هتل از معماری سنتی عربی بهره گرفته است و می‌توان آن را به‌عنوان یکی از دیدنیهای مسقط معرفی کرد. این هتل با مدرن‌ترین امکانات، استخری در ابعاد یک زمین فوتبال، رستوران‌های لوکس و سرگرمی‌های متعدد مکانی فوق‌العاده برای اقامت در کشور عمان نیز است.

سواحل عمان

ساحل المغسیل

ساحل المغسیل

منبع عکس: مجله آفار (عکاس: نامشخص)

ساحل المغسیل در شهر جنوبی صلاله و در نزدیکی مرز یمن واقع شده است و یکی از محبوب‌ترین و بکرترین سواحل عمان به شمار می‌رود که از دو سو توسط کوه‌ها احاطه می‌شود. دیگ جن‌های متعدد از جالب‌ترین مشخصه‌های ساحل المغسیل هستند؛ یکی از این دیگ جن‌ها در نزدیکی ساحل در سقفی غاری شکل تشکیل می‌شود و زمانی که بر اثر مد آب دریا بالا می‌آید، آب با فشار از این حفره‌ها خارج می‌شود و یک فواره طبیعی ایجاد می‌کند. برای رسیدن به ساحل المغسیل باید پروازی یک ساعته از مسقط به صلاله را در برنامه خود بگنجانید. انواع تفریح‌های هیجان‌‌انگیز دریایی، رستوران‌های محلی و کافه‌های دنج در این ساحل در انتظار شما هستند.

ساحل القرم 

پادشاهی عمان با بیشتر از ۱۷۰۰ کیلومتر ساحل پوشانده شده است. ساحل القرم در مسقط یکی از بهترین سواحل عمان است که با وجود رستوران‌های شیک با غذاهای محلی و بین‌المللی،‌ کافه‌های درجه‌یک و سرگرمی‌های دریایی انتخابی مناسب برای گردش یک روزه به نظر می‌رسد.

ساحل السیفه 

ساحل السیفه 

منبع عکس: تریپ ادوایزر (عکاس: نامشخص)

ساحل السیفه در فاصله نزدیکی از مرکز شهر مسقط، مکانی فوق‌العاده برای لذت بردن از دریا و قدم زدن روی شن‌ها است. در این ساحل چادرزدن و اتراق مجاز است. سر زدن به کافه‌های اطراف ساحل السیفه را نیز فراموش نکنید.

ساحل راس مدرکه (Ras Madrakah Beach)؛ هیما (منطقه وسطی)

ساحل راس مدرکه در شهرستان هیما در استان وسطی بکرترین ساحل کشور عمان است که می‌توان در آن انواع جانواران آبزی و خشکی مانند خرچنگ‌ها را دید. قایق‌سواری، تماشای امواج خروشان دریا و قدم‌زدن در کنار ساحل از بهترین تفریحات این ساحل هستند.

ساحل راس الحد؛ استان شرقیه

ساحل راس الحد

منبع عکس: سایت بوکینگ (عکاس: نامشخص)

ساحل راس الحد یا ساحل لاک‌پشت‌ها (Turtle Beach) بهشتی برای علاقه‌مندان به محیط زیست و جانداران دریایی است که میزبان گونه در خطر انقراض لاک‌پشت‌های سبز است. این ساحل شامل دو قسمت اصلی است؛ یکی ساحل عمومی و دیگری بخش حفاظت‌شده که فقط با مجوزهای خاص قابل دسترسی است. فصل لانه‌سازی لاک‌پشت‌ها از سپتامبر تا ماه مارس طول می‌کشد و در این زمان، صدها لاکپشت به ساحل می‌آیند تا تخم‌گذاری کنند.

آب‌های شفاف خلیج عمان و صخره‌های مرجانی نزدیک ساحل، غواصان آماتور و با تجربه و شناگران را به‌سمت ساحل راس الحد می‌کشاند. بازدیدکنندگان همچنین می‌توانند در امتداد ساحل قدم بزنند، ماهیگیری کنند یا سوار قایق شوند. در راس الحد هیچ سایه طبیعی وجود ندارد؛ اما کلبه‌های سنگی امکان پنهان شدن از گرما و استراحت را برای مسافران فراهم می‌کنند. پارکینگ و سرویس بهداشتی نیز در این ساحل تعبیه شده‌اند.

شبه‌‌جزیره مسندم؛ شهرستان خصب

شبه‌‌جزیره مسندم

منبع عکس: tripzilla.com (عکاس: نامشخص)

شبه‌‌جزیره مسندم مخصوص افرادی است که به‌دنبال تفریحاتی متمایز در عمان هستند. این شبه جزیره ناحیه‌ای کوه‌پایه‌ای در منطقه خصب عمان است که با آب‌وهوایی معتدل، مکانی بی‌نظیر برای طبیعت‌گردی به شمار می‌آید. مسندم همچنین با سواحل تماشایی، میزبان دلفین‌ها، قایق‌سواری و هر تفریح هیجان‌انگیز آبی دیگری است. اگر به مسندم رفتید، حتما به شهرهای خصب، بخا و دبا نیز سر بزنید؛ شهرهایی که ساختار سنتی خود را حفظ کرده‌اند و می‌توان در آن‌ها با فرهنگ و سنت مردمان عمان آشنا شد.

جاهای دیدنی بریمی

لیلاستورز

لیلاستورز. منبع عکس: تریپ ادوایزر (عکاس: نامشخص)

استان بریمی تا سال ۲۰۰۶ بخشی از منطقه داخلیه عمان به شمار می‌آمد؛ اما جاهای دیدنی متعدد این منطقه سبب شد تا دولت عمان آن را به‌عنوان استانی جدا اعلام کند. لیلاستورز، مشهورترین جاذبه شهر بریمی است که با آثار باستانی افراد علاقه‌مند به تاریخ و عتیقه، اجناس شیک و آنتیک را به‌سمت خود می‌کشاند. برای بازدید از منطقه لیلاستورز به حداقل سه ساعت زمان نیاز دارید. رستوران‌ها و کافه‌های اشرافی از امکانات این منطقه هستند.

قصر و موزه شیخ زاید دومین جاذبه مهم بریمی است؛ مکانی که شیخ زاید، این شخصیت برجسته، دهه‌‌های آغازین زندگی خود را در آن سپری کرده است و امروزه عتیقه‌جات مربوط به زندگی شیخ زاید و تاریخ مردمان شهر بریمی در موزه آن نگهداری می‌شود. این موزه وسعت زیادی دارد و برای بازدید از آن به دو تا سه ساعت زمان نیاز دارید. قلعه الهیلا (مکانی مناسب برای عکاسی با امکاناتی چون فروشگاه‌های سوغاتی و رستوران غذای محلی) و قلعه الخندق از دیگر دیدنیهای بریمی هستند.

جاهای دیدنی صحار (استان باطنه شمالی)

قلعه صحار.

قلعه صحار. منبع عکس: commons.wikimedia.org (عکاس: نامشخص)

شهر صحار در ۲۴۰ کیلومتری مسقط واقع شده است؛ شهری که از دیرباز تاکنون به‌‌عنوان یکی از بنادر مهم تجاری و یکی از جاهای دیدنی عمان شناخته می‌شود. قلعه صحار بزرگ‌ترین قلعه منطقه باطنه از مهم‌ترین دیدنیهای این شهر است که قدمت آن به سده سیزدهم میلادی بازمی‌شود. زیر این قلعه تونلی به درازای ۱۰ کیلومتر حفر شده است که شهر صحار را به شهر بریمی متصل می‌کند. امروزه چند هتل اشرافی، رستوران‌های درجه‌یک و مراکز خرید مجلل در اطراف قلعه صحار ساخته شده است.

روستای واکان نیز تفریحگاهی شاه‌نشین و خوش‌آب‌و‌هوا در شهر صحار است که با وجود مناظر زیبا و امکانات رفاهی مقصدی مناسب برای تفریح یک‌روزه به شمار می‌آید. مرکز خرید مشهور سفیرمال با وجود فودکورت و مسجد بزرگ سلطان قابوس با معماری تماشایی از دیگر دیدنیهای صحار هستند.

جاهای دیدنی عبری (استان ظاهره)

منطقه باستانی بات

منطقه باستانی بات. منبع عکس: whc.unesco.org (عکاس: نامشخص)

شهر عبری حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد و یکی از قدیمی‌ترین شهرهای عمان است که آثار باستانی بی‌شماری دارد. قلعه عبری در مرکز شهر با دو برج زیبا و بزرگ، بازار مرکزی (با امکان خرید انواع سوغاتی‌های عمان در کنار کالاهای شیک و اشرافی) و مکان‌های باستانی بات، الخطم و العین از دیدنیهای این شهر هستند. این مکان‌های باستانی در سال ۱۹۸۸ در فهرست میراث باستانی جهان به ثبت رسیده‌اند و قدمت آن‌ها به هزاره سوم قبل از میلاد مسیح بازمی‌شود. در منطقه باستانی بات ۱۰۰ قبر مرموز و اسرارآمیز به چشم می‌خورند. الخطم، دژی سنگی با برجی به قطر ۲۰ متر است که در فاصله دو کیلومتری از بات قرار دارد. مکان باستانی العین نیز در فاصله ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی بات، سه قبر باستانی دارد که رازهای زیادی از زندگی مردمان عمان قدیم را در خود مخفی کرده است.

قلعه السولایف، یکی از قدیمی‌ترین قلعه‌های عمان، از دیگر دیدنیهای شهر عبری است که در کوهپایه روستای سیلف قرار دارد و قدمت آن به سه هزار سال قبل می‌رسد. در سفر به این شهر بازدید از بازار قدیمی عبری را فراموش نکنید؛ زیرا این بازار با وجود رستوران‌های محلی و کافه‌‌های قدیمی و فروشگاه‌های پوشاک، لوازم خانه، تجهیزات برقی و صنایع‌دستی روزی به‌یادماندنی برای شما می‌سازد.

جاهای دیدنی استان داخلیه

نیزوا

نیزوا. منبع عکس: franks-travelbox.com (عکاس: نامشخص)

استان داخلیه یکی از مهم‌ترین استان‌های عمان با حدود ۲۶۰ هزارنفر جمعیت است که شهرها و روستایی‌های گردشگری بسیاری دارد. شهر نیزوا از دیدنیهای این استان به‌مدت چند سده پایتخت عمان بود و اوج شکوه آن به سده هفدهم میلادی بازمی‌شود؛ زمانی که پادشاه عمان فرمان ساخت قلعه‌ای با برج‌و‌باروهای بزرگ را در این منطقه می‌دهد. قلعه نیزوا، موزه‌ای پر از عتیقه و آثار باستانی، مراکز خرید قدیمی و مدرن و رستوران‌های لوکس از دیدنیهای شهر نیزوا هستند.

بهلا از دیگر شهرهای استان داخلیه است که از دیرباز تاکنون پذیرای گردشگران بوده است. این شهر در قرن‌های متمادی استراحتگاه مسافران بوده و به همین دلیل قلعه‌های مستحکمی برای حفاظت از مسافران و ساکنان شهر در این منطقه ساخته شده است. خرید سفالینه‌های مردم هنرمند شهر بهلا را فراموش نکنید.

جبل اخضر

جبل اخضر. منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: نامشخص)

همان طور که می‌دانید عمان منطقه‌ای با آب‌و‌هوای گرم است که طبیعت چندان سرسبزی ندارد؛ با این حال منطقه‌ای به نام جبل اخضر (کوه سبز)، یکی از مناطق محافظت‌شده عمان، چون نگینی سرسبز در این سرزمین می‌درخشد. این منطقه با خاکی حاصلخیز و آب‌و‌هوای معتدل، مکانی مناسب برای زراعت و زندگی انواع حیوانات است. 

گذرگاه مارها یا وادی بنی اوف از دیگر عجایب طبیعی عمان در استان داخلیه قرار دارد. در این گذرگاه که از سنگ‌های آهکی بزرگی تشکیل شده است، یک طاق سنگی بسیار بزرگ و جویباری با آب گوارا دیده می‌شود. مزارع لیمو، نخلستان‌های خرما و درخت‌های انبه نیز در اطراف این وادی جلوه زیبایی به آن بخشیده‌اند. وادی بنی اوف تا مسقط تنها یک ساعت فاصله دارد.

جبل شمس

جبل شمس. منبع عکس: outlookindia.com (عکاس: نامشخص)

جبل شمس (کوه خورشید)، نماد استواری مردم عمان است. در منطقه جبل شمس، دره‌های بزرگی نیز قرار دارند که لذت گردش را دو چندان می‌کنند. اگر کمی سختی را به جان بخرید و به بالای جبل شمس صعود کنید، چشم‌انداز بسیار بی‌نظیری از در‌ه‌‌ای با نام دره غول (Wadi Ghul) را خواهید دید. در این منطقه اقامتگاه‌های صحرایی بسیاری با امکانات مناسب تعبیه شده‌اند. روستای مسفاة العبريين روی صخره‌ای بزرگ با معماری فوق‌العاده، مهمان‌خانه‌ای قدیمی و امکانات رفاهی و برج سنگی از دیگر دیدنیهای استان داخلیه هستند. گفته می‌شود که این برج، محل زندگی اجنه است و پس از نماز مغرب کسی حق ورود به آن را ندارد. 

جاهای دیدنی شهرستانهای صور و ابرا (استان شرقیه)

جزیره ماسیره

جزیره ماسیره. منبع عکس: steppestravel.com (عکاس: نامشخص)

جزیره ماسیره در گذشته منطقه‌ای نظامی بود؛ البته سال‌ها است که این جزیره با وجود سواحلی خلوت تبدیل به یک جاذبه گردشگری شده است. در ساحل این جزیره سالانه نزدیک به ۳۰ هزار لاک‌پشت تخم‌گذاری می‌کنند. تماشای حیات‌و‌حش و آب‌تنی در سواحل جزیره ماسیره فرصتی است که به‌راحتی نباید آن را از دست داد.

وادی شاب یکی از مهم‌ترین دیدنیهای کشور عمان است که با وجود دره‌های زیبا،‌ آبشار تماشایی، آبی گوارا و فیروزه‌ای در حوضچه‌های طبیعی و یک غار وهم‌انگیز، مکانی جادویی است. زمین‌های اطراف وادی شاب پلکانی هستند تا آب در مزارع اطراف جریان پیدا کند. آب‌تنی در حوضچه‌های فرعی این منطقه از تفریحات محبوب گردشگران است. 

وادی شاب

وادی شاب. منبع عکس: followmeaway.com (عکاس: نامشخص)

حفره هویه النجم یا حفره بی‌ماه نیز مکانی رمزآلود در دل زمین در استان شرقیه است که گفته می‌شود توسط فرازمینی‌ها ساخته شده است؛ حفره‌ای با ۲۰ متر عمق دارد و طول و عرض ۵۰ در ۷۰ متر که بزرگ‌ترین حفره زمین است و در آن آب شیرین و گوارایی جریان دارد.

وادی بنی خالد با چشمه‌هایی گوارا، غارهایی عمیق، دره‌هایی زیبا و مناظر تماشایی از جاذبه‌های مشهور عمان است که حدود ۲۰۰ کیلومتر با مسقط فاصله دارد. جالب است بدانید بیشتر دره‌های عمان به‌دلیل آب‌و‌هوای گرم، در اکثر فصول سال خشک هستند؛ اما چشمه‌های وادی بنی خالد همیشه جوشان هستند و آبی گوارا دارند. در این وادی، غاری به نام غار مقل به چشم می‌خورد که از شگفتی‌های عمان است. شنا و راهپیمایی از فعالیت‌های محبوب در این منطقه هستند. 

منبع: مکان های دیدنی عمان

نظرات